Sales Consultant Business Development Center

Werk jij graag in een (inter)nationale omgeving en heb je aan een half woord genoeg om onze klanten optimaal te bedienen? Maak je makkelijk contact en is jouw tweede natuur om klanten te ontzorgen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als gevolg van groei is Autorola per direct op zoek naar:

Sales Consultant Business Development Center (fulltime)

Indien je toe bent aan een nieuwe uitdaging in een commerciële, prettige en dynamische werkomgeving, dan willen wij jou graag leren kennen! 

 

Functieomschrijving

Vanuit ons kantoor in Nieuwegein kom je als Sales Consultant BDC te werken in een betrokken en succesvol team, dat zich met passie richt op het onderhouden en uitbouwen van klantrelaties binnen de Automotive (top 100 dealerholdings tot en met het universele autobedrijf). Het BDC is hét aanspreekpunt voor klanten van Autorola. Je hebt dagelijks klantencontact om zowel het inkoop- als verkooptraject van hun voorraad te optimaliseren en waar gewenst uit handen te nemen. 

Met behulp van onze INDICATA data en jouw eigen (commerciële) inzicht zorg jij ervoor dat ons veilingaanbod wordt gekoppeld aan de juiste koper. Op die manier draag jij niet alleen bij aan het verhogen van de conversie op ons veilingplatform, maar ook ben jij een belangrijke toegevoegde waarde voor de klant omdat jij op professionele wijze assisteert in het biedproces.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten bij al hun vragen en je zorgt voor een correcte administratie in ons CRM systeem (Salesforce). Je zorgt voor een vlekkeloze implementatie van nieuwe klanten in onze systemen en begeleidt hen in dit proces. Een Autorola Sales Consultant BDC is klantgericht, niet bang om de telefoon op te pakken en wil daarnaast graag 'scoren'.

Jouw doel? Je weet klanten te binden en groei te realiseren door het verschil te maken in een uitdagende markt. Dit doe je door onze klanten succesvoller te maken.

 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je belt met onze klanten pro actief; 
 • Je informeert prospects over ons veilingplatform en onze werkwijze;
 • Je bent in staat om onze data juist te interpreteren om onze klanten te voorzien van waardevolle informatie met betrekking tot in- en verkoop van hun voorraad;
 • Jouw acties verhogen de conversie op ons platform;
 • Je kunt een band opbouwen met klanten via de telefoon en via mail;
 • Je zorgt voor een volledige en correcte implementatie in onze systemen van nieuwe klanten;
 • Je bent pro-actief in het up-to-date houden van je eigen product- en marktkennis.


Profiel

 • Je beschikt over minimaal MBO+/HBO werk- en denkniveau
 • Je bent bijzonder servicegericht, de klant staat bij jou centraal;
 • Je woont in de regio Utrecht;
 • Je werkt nauwkeurig en draait je hand niet om voor het voeren van een zorgvuldige administratie;
 • Je beschikt over goede sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
 • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse- en de Engelse taal is een vereiste;
 • Spreek en/of schrijf jij ook een tweede vreemde taal? Dat zien wij als een pré.

 

Wat wij bieden

 • Een zelfstandige functie waarin jij jezelf kunt ontplooien en direct een bijdrage levert aan het resultaat van Autorola in Nederland;
 • Een passend salaris en 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur;
 • Een uitstekend bonussysteem;
 • Een jong, dynamisch team waar naar iedereen wordt geluisterd; 
 • Gezonde werksfeer met leuke teamactiviteiten;
 • De kans om het verschil te maken binnen de traditionele Automotive markt.

 

Wie is Autorola
Met meer dan 100.000 verkochte voertuigen per jaar behoort Autorola tot de Europese top in remarketing oplossingen in Europa. Autorola biedt autofabrikanten, leasemaatschappijen, autoverhuurbedrijven, banken en verzekeraars oplossingen om occasions snel en effcient te verkopen.

Deze oplossingen bestaan uit het veilingplatform Autorola Marketplace, realtime marktdata van INDICATA en software oplossingen van Autorola Solutions. Zie nl.autorolagroup.com

Autorola Group heeft zijn hoofdkantoor in Denemarken. Het bedrijf heeft momenteel 350 werknemers en dochterondernemingen in 19 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Turkije en Australie. 

Autorola Nederland is opgericht in 2001 en er werken momenteel 24 medewerkers. We werken samen met 7.500 autobedrijven en meer dan 70.000 professionele inkopers uit meer dan 31 landen. Dagelijks worden ruim 4.000 auto's aan geboden op het online Marketplace sales platform van Autorola. 

Solliciteer
Is dit de functie die bij je past? Stuur dan je motivatie en CV naar Eveline Zandee, jobs@autorola.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jamie Martojo, Teamleader Business Development Center, via tel. 030 - 60 20 199.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.» Overzicht van vacatures/stages
 

Onze teamleden zijn constant bezig om de beste oplossingen te zoeken voor onze klanten. Het ondersteunen van onze klanten geldt voor alle facetten van ons bedrijf, variërend van het aanbieden van data oplossingen, het (ver)kopen van auto’s en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Consequent zoeken naar de beste oplossingen betekent ook dat we de beste mensen in onze teams aannemen. Het ontwikkelen van onze medewerkers en van onze teams heeft binnen Autorola Nederland een zeer hoge prioriteit.

Frank Tanke
Country Director Autorola Nederland